Dutch Ducati Challenge volgt 3DCUP op.  -  Gepubliceerd op 16-01-2016 om 15:19


Dutch Ducati Challenge gaat van start!


In 2016 gaat de Dutch Ducati Challenge voor het eerst van start, een nieuw race seizoen, een nieuwe klasse. Niet helemaal nieuw natuurlijk, want het is de opvolger van de 3DCUP en het succes van tien jaar 3DCUP leeft voort in de Dutch Ducati Challenge.


Uitgangspunt
Het voornaamste uitgangspunt voor de Dutch Ducati Challenge is "Voor en Door rijders". De rijders bepalen hoe deze nieuwe Cup er uit gaat zien, het bestuur van de nieuwe stichting wordt dan ook gevormd door vijf rijders. Rijders die al jaren betrokken zijn bij de Ducati klasse en die met hart en ziel deze nieuwe Cup van de grond trekken. Zowel Harold Kock, Geert Schepens, Erwin de Koning, Erik Brouwer als Robbert Huigen werken vol passie aan de voorbereidingen van dit nieuwe race seizoen. Zoals Harold zegt: "Een jongensdroom kan in vervulling gaan met de Dutch Ducati Challenge". En ook Erik is vol enthousiasme aan deze cup begonnen "Dutch Ducati Challenge brengt nieuw race elan met ervaren rijders".


Het bestuur wordt voor de dagelijkse organisatie en het contact met de rijders bijgestaan door Cécile van Hattem, die ook al vanaf het ontstaan van de 3DCUP betrokken is geweest en de meeste rijders al jaren kent. "Maar het leuke is dat we ook een heel aantal nieuwe rijders hebben die zich bij ons gemeld hebben en die deze nieuwe Cup al een warm hart toe dragen", zegt Cecile. Het streven is om dit eerste jaar een 35-tal rijders aan de start te krijgen, zowel voor het hele seizoen als ook voor losse wedstrijden. Dat is iets wat het bestuur ook wil benadrukken, je bent niet verplicht om een heel seizoen mee te rijden in de Cup, je kunt ook kiezen voor losse races. Uiteraard kun je bij elke race punten vergaren, dus wil je aan het einde van het seizoen op het kampioenspodium staan, dan kun je maar beter meereizen naar alle mooie circuits....


Wat staat er op het programma voor 2016?
"Een mooie race kalender samenstellen blijft altijd één grote puzzel", legt Cecile uit. Maar na veel gemail en gebel met organistoren in heel Europa, staan de volgende circuits  op de kalender voor de Dutch Ducati Challenge in 2016:
1. Oschersleben bij ART Motor op 23 en 24 april als seizoensstart
2. Assen bij de Ducati Club Races op 28 en 29 mei
3. Dijon bij Bike Promotion op 30 en 31 juli
4. Brno bij Bike Promotion op 31 september en 1 oktober
5. Assen bij de Battle of the Nations op 15 en 16 oktober als seizoensafsluiter


Daarnaast wordt er nog druk gesproken met onder meer het TT Circuit voor het bijprogramma tijdens de TT van Assen (26/06), met het IDM voor een race op de Nürburg Ring (08/05), maar ook met Ducati Motor Holding Italië voor een plek tijdens het WDW op Misano (03/07)! Dus een kalender om best trots op te zijn met het nieuwe circuit Dijon, erg uitdagende baan, en hopelijk een hoogtepunt als WDW of TT!
Het streven is om een kalender te hebben met 7 race weekenden, aangevuld mogelijk met een endurance race op Assen of Spa. Maar dat is als extraatje voor de rijders die willen.


Ducati
Uitgangspunten als Ducati Only en de samenwerking met Ducati West Europe blijven overeind en zijn ook heel belangrijk voor de Dutch Ducati Challenge, "dat is ons DNA", geeft Cecile aan.
Niels Kleinlooh van Ducati heeft de contacten  gelegd voor het WDW en denkt vooral ook mee in de promotie van de nieuwe Cup, zowel voorafgaand aan het seizoen maar vooral ook tijdens het seizoen door sterke herkenbaarheid. Zo heeft hij in samenwerking met de designers van Ducati Motor Holding het nieuwe logo ontworpen voor de Dutch Ducati Challenge wat je op alle motoren gaat terug zien dit seizoen. Een logo wat er strak uitziet en met trots gedragen zal worden. Niels voegt nog toe: "Als importeur van Ducati voor de Benelux zijn we bijzonder trots op de doorstart van de cup naar Dutch Ducati Challenge. De passie van zowel de rijders als organisatie om te racen met onze motoren uit Borgo Panigale, is voor ons een extra motivatie om komend jaar gezamenlijk de Dutch Ducati Challenge tot een groot succes te maken."