Wederom podium RAC Racing  -  Gepubliceerd op 11-07-2014 om 20:28

RAC Racing Team opnieuw succesvol !!


In Oschersleben werd de succesreeks van RAC Racing gewoon doorgezet. Het was echter wel het weekend van de grote tegenstellingen. Waar Kees op de eerste trainingsdag op vrijdag al direct uitgeschakeld was, reed Erwin op zondag naar zijn eerste podiumplaats toe.


Vrijdag tijdens de eerste vrije training sloeg het noodlot bij Kees direct toe. Bij opkomen van start/finisch klonk er een plof en was er een witte rookpluim achter de motor van Kees te zien. Instinctief kneep Kees direct de koppeling van zijn 1098R in, maar voelde direct dat het goed fout zat. Bij terugkomst in de paddock met de ophaaldienst van Oschersleben werd direct begonnen met het analyseren van de schade door Pieter en René, hierbij ondersteund door Piet Middelkoop ("Bedankt Piet !!"). Uiteindelijk bleek er een klep afgebroken te zijn in de liggende cilinder, die vervolgens de zuiger compleet vernielde. Er werd nog even gekeken naar de mogelijkheden van vervanging, maar aangezien noch de onderdelen noch het specifieke gereedschap voorhanden waren in Oost-Duitsland was het einde weekend voor Kees. Zwaar balen natuurlijk !!!


Erwin daarentegen had een zeer goed weekend. Op vrijdag kwam hij wat moeizaam op gang.


"Ik moet altijd even wennen aan dit circuit. Het is hard werken met de zware Duc's hier. Aan het einde van de dag zat de gang er echter weer lekker in en voelde ik me steeds meer op mijn gemak. De omstandigheden waren ook uitstekend. Lekker weer met een zonnetje en dat betekent grip genoeg!"  


 


 


 


 


 


 


Op zaterdag was er een gecombineerde dag. Dat wil zeggen dat er in de morgen drie kwalificatietrainingen op het programma stonden en later in de middag de eerste wedstrijd. Het programma in Oschersleben zit altijd lekker vol. Er wordt echt gezorgd dat de rijders de gehele dag maximaal kunnen benutten.De kwalificatietrainingen verliepen goed voor Erwin. Startend met een snelste ronde van 1:45.104 wist hij direct een goed tempo te realiseren. Vervolgens werd deze tijd aangescherpt in Q2 met een 1:44.343 en hier werd in Q3 nogmaals een dikke seconde afgereden met een 1:43.089. Dat resulteerde uiteindelijk in een 11e startplaats op de grid van de 3D-OPEN.


Erwin


"Om 14:55 staan we klaar op de grid. Na de warming-up ronde staat iedereen klaar voor de start, maar er gaat iets fout. De lichten gaan op rood maar ook direct weer op geel knipperend en er wordt geel gevlagd. André Niemandsverdriet is stilgevallen op de grid en omdat de man op pole (Atiba Belgrave) op dat moment van zijn startplek wegrijdt gaat het gehele veld er achteraan om een tweede warming-up ronde te maken en wederom opnieuw de startprocedure te doorlopen. Deze keer gaat het goed en ik kom redelijk goed weg. In de eerste bocht na start en finish raken Koen Bongers en Peter van Aken elkaar. Beiden blijven gelukkig zitten maar ik kan wel profiteren van deze clash. Uiteindelijk kom ik achter Koos van de Elshout te zitten. Met zijn dik 200PK sterke Panigale is hij nauwelijks te verschalken en het enige wat ik kan doen is me een aantal rondes in zijn achterwiel vastbijten. Daarvoor moet ik echter zoveel inspanning leveren dat de laatste drie rondes op mijn tandvlees gaan. Uiteindelijk moet ik hem loslaten en aangezien Koos ook Peter van Aken verschalkt, passeer ik achter Peter de finish. Het gat met mijn achtervolger Koen Bongers bleek achteraf elke ronde zienderogen kleiner te zijn geworden, maar het was net genoeg. Gefinished op plek 11, niet gek."


Die avond zoeken we ons restaurantje in het centrum van Oscherleben op en doen ons tegoed aan de Curry Wurst en Grill Platten. MMMmmmmm.....


Erwin


"Op zondag worden we getrakteerd op zware bewolking en regen. De Warming-up's zijn kletsnat en met de regensloffen eronder doe ik zoveel mogelijk rondjes om een soort van gevoel te krijgen op dit circuit. Normaal wordt hier met auto's geraced, dus er zit een hoop rubber op de baan en op de curb stones waardoor het hier en daar spekglad is. Opletten geblazen dus en de zwarte plekken op het asfalt zoveel mogelijk vermijden. De klapper op Assen in de regen van vorig jaar zit nog vers in mijn geheugen, maar gelukkig blokkeert het me niet."Dan gaat om 11:45 de race van start op een natte baan. De WET RACE heeft een aantal rijders doen besluiten om niet te starten, zij voelen zich niet veilig. Wij als team rijden in principe altijd. We gaan niet 500 Km heen en terug rijden om vervolgens door regen niet te starten. Zowel Kees als Erwin hebben deze instelling en hiermee waarderen ze indirect ook al het werk wat Pieter en René in het weekend stoppen. De start geeft de nodige spray, maar Erwin komt geweldig van zijn plek deze keer en in de eerste bocht heeft hij zoveel vertrouwen in zijn fiets dat buitenom een viertal concurrenten direct afgetroefd worden. Vervolgens passeert Erwin drie bochten verder de nestor van de 3DCUP Theo Kerssens en is op dat moment al opgerukt naar een 2e plaats.


Erwin


"Ik wist niet wat me overkwam in de eerste paar bochten. Mijn bochtensnelheid lag zoveel hoger dan de concurrentie dat ik de ene na de andere kon passeren. Toen ik ook Theo Kerssens passeerde realiseerde ik me dat ik een heel eind voor in het veld zat. Dat geeft je op dat moment een geweldige kick en ik ben er toen eens goed voor gaan zitten. Ronde na ronde kon ik de gang er goed inhouden en ik kon met achter PRO-rijder René Kunzler nestelen en die heb ik niet meer losgelaten. Uiteindelijk kwam Theo me alsnog voorbij om zijn plaats terug te claimen, maar het was op de meet voldoende. De 3e plaats was een feit, geweldig !!!!!!" 


 


 


 


 


 


 


Uiteraard smaakt dit succes naar meer en we zijn dan ook super gemotiveerd om de volgende wedstrijd op de RED BULL RING in Oostenrijk (25-27 juli) vol aan de bak te gaan om nog meer resultaat te boeken. De motor van Kees wordt snel onder handen genomen en zal gelukkig op tijd weer klaar zijn.


Het was een SUPERRRRRRRRR........ weekend !!


Het 3DCUP OPEN klassement : 


1. Hennie Olthof 61 punten


2. Theo Kerssens 54 punten


3. Jan Petersen 35 punten


6. Erwin 23 punten


7. Kees 20 punten