Eerste podium van het seizoen binnen !!  -  Gepubliceerd op 22-05-2014 om 21:21

Direct Kassa !!!


Het TT Circuit op de Drentse Hei was het toneel van de eerste race in het 3DCUP Kampioenschap. Tijdens de Ducati Club Races was het meteen raak. Kees pakte de 2e plek in de 3D OPEN.


Het weekend startte al direct met een verrassing. Kees bleek op de voorpagina van het programmablad " STRADA" te staan. Geweldige reclame! Great shot too !! 


 


 


 


 


Op een zonovergoten Assen met geweldige condities voor snelle tijden hing het succes het gehele weekend al in de lucht. Al direct op vrijdag zaten de trainingstijden bovenop de PR's die tot nu toe door Kees en Erwin op Assen waren gezet. De dag eindigde met een 1:54.970 voor Kees en een 1:57.897 voor Erwin.De tijden werden zorgvuldig geanaliseerd.


 


 


 


 


Op zaterdag wist Erwin zijn tijd tijdens de qualificatietraining nog een beetje scherper te zetten op 1:57.354. Kees wist zijn scherpe tijd van vrijdag, zeer tegen zijn zin in, niet te verbeteren. Dat had mede te maken met een chronisch olielek dat de 1098R al langer parten speelt en dat doet natuurlijk wat tussen de oortjes. Hierdoor eindigde hij met een 1:56.228. Dat betekende plaats 7 op de startgrid voor Kees en plaats 12 op de grid voor Erwin. 


 


 


 


 


 


Spanning op de koppies voor de wedstrijd !


Op zondag 11:15 was het dan zover. De pret kon beginnen. De spanning voor zo'n eerste wedstrijd is altijd te snijden. Pas als je echt het parc fermee verlaten hebt valt de spanning weg en ligt de focus op............racen.


Bij de start kwam Kees uitstekend van zijn plek. Erwin echter had te kampen met een terugkerend fenomeen, een motor die niet van zijn plek te krijgen is zonder bokken en stoten. Wederom een @%$#* start, eindigend in een achtervolging van het complete startveld. Uiteraard wel met het mes tussen de tanden, want strijdlust is hem nooit te verwijten. Dit resulteerde uiteindelijk na de nodige passeerakties alsnog een plek binnen de punten P14. Hij vestigde hierbij wel weer een nieuwe PR met ee 1:56.779. Wel jammer, want er had veel meer ingezeten. 


Kees was ondertussen flink op dreef en was vanaf plek 7 helemaal opgerukt naar plek 2 !!. Daarbij moest hij links en rechts flink knokken om een plaatsje op te schuiven, maar dat is hem wel toevertrouwd. De weg naar de nummer 1 positie was helaas net te lang en Yoeri Steenssens won dan ook de wedstrijd. Wel een schitterende prestatie van Kees ! Met wederom een nieuwe PR 1:53.261. 


 


 


 


 


 


Kortom..... een prima weekend op Assen !! Uiteraard gaat hierbij ook alle dank en hulde uit naar Pieter en René, die weer stevig hebben moeten sleutelen aan de 1098R. De machines stonden er weer pico bello bij, geweldig mannen ! Ook dank aan het ondersteunende team bestaande uit Anke, Willem en Teun. Geweldige teamspirit.


Het volgende race-weekend is van 27 t/m 29 juni op Oschersleben in Duitsland. We hopen op en gaan voor wederom een podiumplek.