RAC Racing Team klaar voor nieuwe seizoen  -  Gepubliceerd op 05-05-2014 om 21:16

RAC Racing Team klaar voor nieuwe seizoen


De voorjaarstrainingen die onder de vlag van CRT Sport Grid Time op Assen werden afgewerkt zijn voor Kees en Erwin zeer nuttig geweest. 


Beide rijders hadden vanaf oktober een winterstop en er was werk aan de winkel. Beide motoren werden compleet geserviced. Het blok van de 1198 moest uit elkaar en kreeg een nieuwe versnellingsbak. 


Op Assen werden de eerste meters van het seizoen 2014 weer op de teller gezet. In het totaal werden een kleine 90 laps gemaakt. Erwin heeft met behulp van HK Suspension een goede basis-setting voor de vering van zijn 1198 kunnen vinden. Kees reed soepele rondjes maar kreeg echter, gelukkig pas, op het einde van de 2e dag te maken met een olielek. 


De 1098R wordt momenteel "geopereerd" om de lekkage verhelpen voor de Ducati Clubrace die in het weekend van 16,17 en 18 mei wordt verreden op Assen.


Al met al is het gevoel goed te noemen voor beide rijders en zijn ze beiden klaar voor een mooi seizoen 3DCUP, waarin flink aangepoot zal moeten worden in de strijd met de armada aan nieuwe Panigales. Kees en Erwin rijden nog steeds "puur", zonder electronische hulpmiddelen, terwijl de nieuwe generatie Ducati's voorzien is van allerlei vergevingsgezinde snufjes.


Daarnaast is het startveld een stuk kleiner en rijden de PRO en CUP klasse samen. 


Dat betekend maar één ding .................. Gaaaaaaaasssssssss !