Riders Against Cancer (RAC)

Het RAC Racing Team wil graag dat iedereen de kans krijgt op kwaliteit van leven. In het bijzonder de kinderen van deze wereld. Daarom wil het team KiKa steunen, om kinderen met kanker te helpen aan een kans. Dit doen we door een percentage (15%) van de inkomsten van RAC af te dragen aan KiKa.

KIKA heeft als algemeen doel: het werven van fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn en strijd, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd.

Meer specifiek streeft KiKa naar:
1. Verhoging van de genezingskans.
2. Verbetering van de kwaliteit van de behandeling (minder agressief waar mogelijk).
3. Vermindering van bijwerkingen na de behandeling (effecten op latere leeftijd).

Versneld resultaat is nodig

Bijna 30% van alle kinderen met kanker overlijdt aan deze ziekte. Ruim 70% geneest, maar door een agressieve behandeling kunnen zowel tijdens als na de therapie vervelende bijwerkingen ontstaan. De huidige chemo’s zijn dusdanig agressief dat kinderen die vandaag genezen zijn verklaard op latere leeftijd alsnog bepaalde orgaandefecties kunnen krijgen.

Nieuwe wetenschappelijke aanwijzingen


Dankzij de informatie uit nieuw genenonderzoek weet men bijna zeker dat er  nieuwe behandelingsmogelijkheden kunnen worden ontwikkeld om kinderkanker vaker te kunnen genezen en 'vriendelijker' te kunnen behandelen. Elk kind dat kanker heeft of krijgt, kan dan tijdens én na de behandeling veel meer kwaliteit van leven krijgen. Wat is er nodig om dat te laten gebeuren?

Extra geld zet de vaart erin


Meer dan 95% van de bestaande fondsen richten zich op alle vormen van kanker bij volwassenen. Kanker bij kinderen is veel zeldzamer dan bij volwassenen. Gelukkig maar! Dit is tegelijkertijd een probleem want hierdoor richten deze fondsen zich niet speciaal op kinderkanker. Vernieuwend onderzoek voor kinderkanker vereist een aanpak die gericht is op specifieke genetische eigenschappen voor kinderkanker. KiKa vraagt voor dit onderzoek extra steun.